Fäktning

 

Hej!

Nu har vi testat på ännu en sport, fäktning!

Vi testade detta med Uppsala Fäktning på Fyrishov, tillsammans med en kompis som tränar där.

Vi började med att värma upp i form av att springa lite i intervaller och värma upp axlar och ben etc. Därefter fick vi träna på att stå i grundpositionerna och lära oss fotarbetet. När vi hade fått in tekniken lite bättre fick vi sätta på oss all utrustning och ta fram ”svärden”. Med utrustningen på fick vi öva på utfall mot väggen, (hur man hugger till sin motståndare och får poäng).

Efter all träning körde vi match mot varandra. Detta var roligt och man kände att det var väldigt bra träning för hela kroppen.

I den här sporten tränar man upp koordinationsförmågan och det är även väldigt bra styrka och konditionsträning. Det man ska tänka på är att man får träna även på egen hand för att träna upp båda kroppshalvorna lika mycket. Annars är risken stor att man blir mer tränad på den sida man håller i värjan och det är inte bra. Det här händer dock bara om man tränar på en högre nivå.

Här står vi i grundpositionen garde. När man tar ett steg framåt kallas det marche och ett steg bakåt kallas rompe.

Fäktning är en väldigt teknisk sport som kräver en hel del träning men det är väldigt roligt och annorlunda. Man blir även tävlingsinriktad och får motivation till att fortsätta. 

Hoppas även Du testar detta!

/Hanna och Amanda :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0