Kajak

Hej!

Vi har nu testat på vår första sport som blev kajak. Vi testade på kajak på klubben Ägir som ligger i Sunnersta. Vi började med att testa på deras paddelmaskiner, i gymmet, för att öva upp paddeltekniken. Därefter var det dags att testa på att paddla på riktigt! Vi tittade först på olika sorters kajaker, eftersom det finns allt mellan ranka tävlingskajaker till stadiga havskajaker.
När det var dags att ge sig ut var det viktigt att välja rätt flytväst och få hjälp med att hitta rätt paddel. Hanna fick den stadigaste havskajaken medan Amanda (mer rutinerad) fick en träningskajak. Det blev en mysig och rolig paddeltur på Ekoln, även om det i vissa stunder var aningen vingligt, främst för Hanna. Trots det kyliga vädret var det en härlig upplevelse och man kunde känna hur musklerna fick jobba ordentligt.

När du paddlar kajak tränar du främst överkropp men det blir även mycket benträning då benen hjälper till för att uppnå rätt paddlingsteknik.

Om du vill hitta en rolig aktivitet som tränar hela kroppen samtidigt som den bjuder på en härlig upplevelse i den fina naturen, rekommenderar vi starkt att du testar på kajak! Det finns paddelklubbar som man kan gå med i och träna kajak tillsammans eller hyra kajaker över dagen för att få sig en trevlig utflykt med vänner eller familj.

 

Tänk på att:

Prata med en instruktör (för råd om säkerhet och teknik)
Ha kläder efter väder (klyschigt men sant)
Flytvästen ska vara på!
Ta med en vattenflaska

Rekommendation:
Paddla när det är fint väder
Titta på vattentemperaturen innan du ger dig ut (ifall du skulle ramla i) 


/Hanna och Amanda. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0